130430. Pyssel till pappa...

Pappan i familjen fyller år i morgon så grabbarna pysslar lite inför det. ❤


130427. Lördag!

Vi har börjat få sovmorgon här hemma (peppar, peppar ta i trä) till ungefär halv sju, sju. För oss är de det då Clinton hade för vana att vakna tjugo över fyra på morgonkvisten om vi hade otur, så vi njuter i fulla drag! Efter gofrukost och efter att vi alla gjort i ordning oss så åkte vi till Maxi för att handla, det blev en del till uteplatserna och trädgården.

Sylvester har jag lärt hur man ska se sig för innan han går över vägen, då säger han: "Mamma ta kort på mig när jag tittar efter bilar!" Goseplutten!

Vi handlade lite uteleksaker som gick hem. Nya hinkar och spadar, såpbubblor, boll och ett utespel.

På några bilder syns de nya inrednings grejer som får vara ute. Min nya grej är att plantera blommor i udda kaffekoppar :)

Nya solstolar blev det från Maxi och där har jag suttit idag och myst!

Efter grillning och nattning av grabbarna så är det nu dags för film och godis.

Myspys! ❤


130426. En vecka som har varit lite upp och ner :)

Denna vecka har det varit full rulle på! Tisdag, onsdag och torsdag har jag gått på utbildning från 8.30-17. Jag har fått limit, det vill säga att jag nu får bevilja vissa typer av lån. Tuffa dagar med mycket att lära men väldigt, väldigt roligt. Tänk att det skulle bli banktjänsteman av mig till slut, det trodde i alla fall inte jag för 5, 6 år sedan :) Jocke har alltså både fått lämna och hämta barnen så det har varit tufft för honom med, barnen har det däremot inte gått någon nöd på.

För ett par dagar sedan beställde jag hem ett, ja vad ska jag kalla det... Hmm, ett litet mini gym! Det består av en träningsbänk, hantlar som går att bygga på med vikter, en grej som man tränar underarmarna med, en annan grej som tränar ryggen och till sist olika sorterna gummiband. Än så länge har endast bänken kommit hem. Nu kommer jag kunna träna mycket mer än när jag tränade på jobbet.

Det som annars har hänt i veckan är att Helena har varit här på en kvälls tjejsnackis :) Jocke har varit på eftermiddags fika på Krusbäret som är Clintons avdelning på dagis. Jocke har också varit och inhandlat grejer som behövs till trädgården så vi kan fixa när vi vill och är redo :) Mitt i veckan så kom min älskling med en present till mig - ett par nya Rock by Sweden örhängen! Jag blev så glad... Ja, det är det som har hänt i veckan.

Nu har vi fredagsmys och ikväll ska Sylvester få vara uppe längre med oss och titta på Daidalos på svtplay. Bara han och mamman och pappan. ❤

Efter att han har lagt sig ska jag och min stora älskling titta "Mama", en ny skräckis och till det äta godis!

Trevlig helg! ❤


130420. Möhippa!

I lördags var det möhippa för Fredrica som gifter sig den 4 maj.

Vi började med att besöka Haga badet efter det var det middag på Grill, mycket gott! Vi gick sedan till Fridays för en drink. De flesta var trötta och åkte hem, men jag var så sugen på att dansa så jag drog med en av Fredricas kompis på ett ställe för att dansa. Och det gjorde vi! Jag var hemma vid fyra på morgonkvisten!

På söndagen var vi på Krauta och köpte ett nytt ute bord till framsidan. Super nöjda ( jag var uppe vid halv åtta så pigg var jag ändå fast jag kom hem så sent/tidigt) :)

Kram! ❤


130419. Frisk!

I dag har Clinton varit på dagis. Han är nu frisk och "back to business" så att säga! ❤


Hans rygg...

... Igår när jag badade med Sylvester så kom jag på mig själv att jag satt sittandes och kikade på hans lilla rygg och det slog mig då att min rygg var lika liten som hans när den skadade sig. Tänk från att kunna springa som en tok till att bli liggandes i en säng och så småningom om lära sig sina små små armar för att ta sig fram. Ja, det är en jäkla bit sen dess, blod svett och tårar, eller vad säger du mamma? Från att lära sig en sådan enkel sak som att förflytta sig till att föda ur en unge själv... Ja, jag är nog jäkla duktig ändå! Ibland måste man stanna upp och verkligen ta vara på allt fint som finns runt omkring sig för det ändras så snabbt till det sämre på grund av en olycka exempelvis.

❤❤❤


Jockes tatuering!

Efter önskemål kommer här en bild på Jockes nya tatuering som han gjorde för ca 14 dagar sedan. Jätte bra blev den! :)


130417. Firar nummer två!

I dag har vi firat med pompa och ståt för Clinton bajsade igår på toaletten för första gången i sitt liv! Vi firade med glass och middag i Stinsen. Martina med familj var också med. Han och vi är så stolta!

När jag hämtade grabbarna var dom så pigga men vid halv fem snåret när vi hade lekt en bra stund i Stinsen så började C att hosta. Han fick vatten men bara hostade och hostade. Vi käkade middag men han ville inte äta utan bara sitta i mitt knä medans jag åt. Han började bli simmig på ögonen och jäääätte trött. Tjatade om sin napp hela tiden men inte hade jag med någon :( När vi satte oss i bilen så var han lite varm, men när vi sen kom hem 15 min senare så var han kokhet. Jag tog tempen och han hade 39,5. Stackarn! Han somnade på en gång och hoppas han sover bra i natt!

Kram! ❤


130415. Lånebil (!) och läkarbesök

I går morse var jag och lämnade in bilen på Hedemora Anpassning som även har ett till ställa i Järfälla. (Som tur är). Jag lämnade alltså in den där för att tanken var det fel på. Jag tänkte ta taxi därifrån, men då fick jag låna en bil. Det första jag sa när han sa det var "Men är det handreglage i den?" Hur fasiken skulle jag annars kunna köra den? Haha! Ja, en liten Kia fick jag köra. Helt svettig var jag efter att jag hade kört den. Är ju inte så van med att köra andra bilar så ofta :) På vägen hem (lämnade vår bil vid sju) så möttes jag av mina tre hjärtan!

På eftermiddagen träffade jag min doktor och är nu 25% sjukskriven tills mitten på augusti. Precis som det varit tidigare. Så nu jobbar jag 53 %, vilket blir fyra och en halv timme om dagen så då äter jag där så allt som allt är jag där 5 timmar om dagen. Bra! :)

Kram! ❤


130413 - 130414. Lördag och söndag!

I bilder... :) Ute i det härliga vädret så klart.

Kram! ❤


130413. Kiss i toaletten - 2 gånger!

I går gjorde han det! Clinton kissade TVÅ gånger i toaletten ståendes! På riktigt :) Mycket kiss båda gångerna. Ååå, vad stolta vi var och även han ❤ Nu är det träning som gäller. ( 2 år och 2 månader)

Kram! ❤


Veckan som gått!

I måndags var vi bara hemma, gjorde inte så mycket :)

Efter jobbet åkte jag och fixade rullen, även kallad Bertil. (När jag mådde dåligt psykiskt för några år sedan gick jag hos en underbar man som heter Bertil och eftersom han räddade mig som jag brukar säga så fick rullen heta Bertil) Framhjulet hade gått av (!) och som vanligt så frågar dom alltid vad fasiken jag har gjort med rullstolen och ja, inte vet jag! På kvällen var jag och träffade Liv i Sollentuna C. Fick äran att träffa hennes dotter Nikki igen också :) Liv har jag känt sedan jag var 7 år så vi har känt varandra i 27 år! Likadant är det ju med Lena som var här i helgen. Vi gick i samma klass och det var så vi lärde känna varandra. Liv och jag var riktigt busiga när vi gick i högstadiet. Vi var nog riktigt jobbiga ryckte nog lärarna! Vi kunde lägga tuggummi på handtagen, jag kunde knacka på när hon hade lektion och sa att jag skulle till nått ställe och hon skulle följa med, hon sa då att hon bara skulle på toa och hängde med. På, vi säger tisdags eftermiddagar, var det då man kunde få hjälp med läxor göra omprov eller liknande av lärarna och då var ju självklart vi kvar (utan att göra något av det föregående så klart) Vi ringde då på snabbtelefonerna från ett annat lektionsrum som var tomt till det som det var elever och lärare i som gjorde omprov och så. Vi låtsades vara någon lärare och busade eller spelade upp musik till dom. Tror dom tyckte vi var sjukt störiga! Vi var inte så duktiga på matte så vi gick i en annan matte grupp för dom som behövde extra hjälpa (tacka för det när vi var sååå fokuserade på lektionerna) vi hade en lärare som hette Björn och i hans mun luktade det bajs! Fatta vad vi skrattade om det! Ja, det finns ett antal mer grejer att skriva upp, men vi tar det en annan gång ;)

I onsdags var jag på utvecklingssamtal med Ylva för Sylvester. Vi hade så bra snack och vi ska ta hjälp av en talpedagog då S har svårt att säga vissa bokstäver och har svårt att ibland göra sig förstådd. Ylva är så bra! Så vi får se hur det går med det. På kvällen var vi hemma och myste!

I torsdags var Jocke på föräldrarmöte och innan det var det fix inne på avdelningarna, måla, tvätta fönster, bära bort tunga bord. Ja, lite allt möjligt! Dom var så tacksamma. Sara var här och käkade med oss och myste med mig på kvällen. Min fina Sara! Jo, just det! Martina och barnen var här på lek och fika innan middag. Det var så kul att få träffa barnen! L är ju min favorit och jag är nog hennes också om man får säga så (Ja, det är ju min blogg så ;) ) F är så stor nu och går omkring. M fick hålla stenkoll då han är inne i den perioden han stoppar allt i munnen och eftersom vi har kommit förbi den så har vi ju en del smått.

Igår till lunch åt jag och Jocke tillsammans på Strix. En lunch restaurang som har sååå god mat. Mysigt att få lite kärlekstid med min man, det blir ju så sällan. Önskade så att vi hade Jockes familj närmare och även Pappa och Britt-Marie så vi kunde göra sånt oftare. Men så är det ju inte tyvärr. :) Vi hade det i alla väldigt mysigt. Vi orkade inte laga någon middag på kvällen så Jocke köpte med pizza på vägen hem. Skönt! Vi kvällen åt vi godis och kollade på film, Du gör mig galen, mycket rolig och romantisk! Nu är hela helgen kvar och vi ska njuta!

Kram! ❤


130412. Försäkringskassan!

I dag, som tur var, så pratade jag med försäkringskassan. Jag har en egen handläggare där. Man får väl det när man har sjukersättning förmodar jag. Hon är jätte gullig och väldigt hjälpsam. Inte alls som "man" läser i tidningen om. Till saken! Jag ska till min läkare på måndag och tänkte då prata med honom att gå upp i tid, två timmar till så jag jobbar 75 %. Men... Tur att jag inte gjorde det! Det är så här, eftersom jag har fått sjukersättning på 25 % så anser försäkringskassan att jag redan jobbar 75 % (då 25 % inte "räknas") så skulle jag börja jobba 2 timmar till så skulle jag då enligt dem jobba 100 % och mister min sjukpenning! Om jag sedan märker att jag inte pallar det och går tillbaka till två timmar mindre så är det inte säkert att jag får min sjukpenning igen, jag ska då vara märkbart försämrad och måste då ansöka om det på nytt. Tur att jag ringde henne innan jag träffade läkaren. Tydligen så kan jag ha sjukpenningen i 2,5 år innan något annat måste bestämmas. Tur att jag gick efter mitt hjärta och ringde henne...

Kram! ❤


130410. Träning!

Nu när jag har fått reda på att det inte är någon "fara" med min nacke eller musklerna så har jag börjat att hårdträna :)

Jag åker tidigare på morgonen så jag är på gymmet vid 06.50. Vi har ett helt nytt gym på jobbet. Så det är ju perfa! Jag komplettera med "joggning" på kvällarna på ca 30 minuter.

Så jäkla skönt att äntligen känna suget att träna!


130407. Mysigt, fika gäster och det går så snabbt!

Kan inte säga det för många gånger, men fasiken vad mysigt det är med helg! Långa frukostar, mys i pyjamas i soffan och no stress.

I söndags så fick vi fika gäster, Lena och Elric kom hit. E var sjuk när Clinton hade sitt 2 års kalas så dom kom igår istället. S och J hade bakat kladdkaka och jag hade spritsat med mina fina nya spritsar från Leila Lindholms hemsida. :) Det var så roligt att ses och även fast jag och Lena inte ses så ofta så känner vi varandra så bra. Vänner alltså! ❤
Clinton fick en fin kanin som hoppade runt, och hur tror ni han reagerade på den när den började hoppa? Jo, så klart rädd. Så det tar väl en vecka eller två innan han börjar leka med den ordentligt.

Helgen går så fort, för fort... Nu när jag har börjat jobba så uppskattar jag helgerna så mycket mer.

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Kram ❤


130407. Mys söndag!


130406. Bio!

Första gången vi alla gick på bio tillsammans! Det gick så bra! Clinton satt stilla i 45 minuter medans vi såg på Anna och Långa Farbrorn. Mysigt!

Jag råkade visst handla lite mer kläder, vad jag har letar efter jeans hängslebyxor! Jag köpte även hängslebyxor i shorts också för halva priset, dom var på rea. Allt inhandlat på Monki, love Monki!

Kram! ❤


130406. Lördags badet!

Det obligatoriska morgon badet med mig som sker på lördagar :) Jocke är och storhandlar och när han kommer hem bär det av till Kista och vi kör då på en barnbio efter lunch där. Premiär för Clinton att gå på bio. Får se hur det går, berättar sen!

Ha en bra helg! ❤


130405. Härligt väder!

Ute i det härliga vädret!


130404. Första glassen!

Idag efter dagis gick vi till Vivo för att köpa första vårglassen :) Grabbarna smaskade på. Vi träffade på Teklab, Sara, Nova och Leon där. Alla lekte så himla bra, man märker att dom känner varandra bra. Leon går ju på Sylvesters avdelning och Nova på Clintons. Vi passade också på att hämta ut ett paket som pappa hade skickat, med våra saker som vi glömde när vi var där under påsken.

Idag så var det en efterlängtad lunch med Fredrica. Tack för att du alltid lyssnar på mitt babbel och jag längtar till ert bröllop! ❤


130402. Maten på bordet!

Nu kan vi ha maten på bordet och alla får ta själva. Det uppskattas av alla, speciellt av S och C. ❤


Hos Morfar!

Det går inte att skriva lång text plus att lägga in många bilder, det går inte att ladda upp samtidigt så därför skriver jag nu efter bilderna :)

Vi åkte till pappa på fredag morgon och efter att ha åkt ca en halv timma så kom vi på att vi glömde något viktigt, Sylvesters penicillin! Han skulle äta det tre dagar till så det var ju viktigt! Vi åkte tillbaka och ringde till pappa i h berättade att vi käkade på vägen och åkte lugnt (vi hade innan missödet bestämt att vi skulle köpa med oss mat för att äta i stallet). Vi käkade McDonalds på vägen och grabbarna var så duktiga att åka bilen. Det var första gången vi åkte så långt med den nya bilen, men med dvd till grabbarna var det så jäkla bra! Dom satt tysta som små ljus 25 mil ❤

Väl framme var det mockning och ge hästarna mat. Sylvester stormtrivs med Morfars sällskap och alla djuren. Clinton däremot tycker inte det är lika roligt med hästar och hund. Han får panik när djuren kommer honom för nära. Mammas och pappas lilla gullefjutt!

Vi fick god fika med påsktårta, mycket gott! På kvällen bjöd jag och Jocke ut samtliga på restaurang. Pappa och Britt-Marie var schyssta och sov i sin stuga vid stallet så vi hade hela lägenheten för oss själva. På lördagen åt vi god frukost och sedan var det dags att leta efter påskägg som påskharwn hade lagt lite varstans. Godis och en liten present fick grabbarna. Pappa och BM fick godis och trislotter. Bissen fick av mig en snygg skjorta och en bok om hur man kan bygga saker. Och det bästa spar jag till sist, vad jag fick :) Hörängen från Rock by Sweden! Efter detta så åkte vi sedan till stallet och tillbringade hela dagen där. Härligt väder, men kallt. På kvällen lagade Jocke maten. Det var så gott. Smördegsinbakad fläskfilé med pommes och bea. Pannacotta till efterrätt.

På söndagen var vi en sväng till min farmor. Hon är dålig, väldigt dålig. Vi får se hur länge hon orkar. Det var skönt att få träffa henne utifall att hon inte orkar så mycket mer. Vi var i stallet resten av dagen. Solen sken och det var nästintill vindstilla. Vi åkte hem efter att Clinton hade sovit. Hemresan gick så bra!

Helgen har varit så bra! Skönt med långledigt så vi alla kan ha extra mysigt ihop ❤

Kram och hoppas ni också hade en mysig påsk!


130329 - 130329 Hos Morfar!

Påskhelgen spenderas hos Pappa/ Morfar!


RSS 2.0