111031. Första dagen på höstlovet :)

Eftersom jag är mammaledig med Clinton så får vi i Sollentuna kommun välja hur många timmar det äldre barnet får vara på dagis. 15 eller 25 timmar är det vi får välja på. Väljer man 25 timmar, som vi har valt, får Sylvester inte vara på dagis på loven. Och nu är det höstlov, så nu är det fullt upp! :)

Sylvester tycker det är roligt att "prutta" på Clintons kind så att han börjar skratta!

Vid nio tiden gick vi till öppna förskolan för att fika och lägga pussel bland annat. Vi hade det roligt :) Sen gick vi hem, åt mat och sen skulle Sylvester sova och det vill han ju INTE. Så jag brukar kalla det för att det pågår en brottningsmatch för att få ner honom i vagnen. Han sparkar, slåss och skriker för att han inte vill sova. Det tar på krafterna för oss båda ska jag säga. Men till slut fick jag ner honom i vagnen och spände fast honom, han somnade på en kvart, mamma vet bäst - du är trött, du måste sova :)

På eftermiddagen var vi bara hemma och lekte. När Jocke kom hem så åt vi och sen tog jag en sväng till Stinsen och shoppade lite. Jocke lade barnen och jag njöt av att få vara själv :)

Nu är det snart sängdags för mig så jag orkar med morgondagen...

Natti, natti! 


111030. Lunch gäster!

Idag har Carro, Ronnie, Vendela och Novalie varit här på lunch och fika. Lek, bus och massor med prat har det varit :) Alltid lika kul att umgås med den familjen!

Efter att dom hade åkt hem tog vi em promenad till Coop och köpte våffelsmet och gjorde våffler. Gott! Nu blir det soffan, är trött!

Natti natti! 


111028. Härliga lördag!

Jag älskar helgen! Vi är alla tillsammans och gör mysiga saker 

Sylvester har sovit hela natten igen, ni förstår inte vilket framsteg detta är! Han har vaknat varje natt sen han var bebis. Han har ju haft nått som heter nattskräck, han vaknar upp och bara skriker och vi fick ingen kontakt med honom, men det har nu slutat. Clinton sov fram till tre i sin säng sen sov han hos mig då han var orolig. Han sover så nära så nära... :)

Vi började dagen med att städa. Sen åkte Jocke och Sylvester till leklandet "lek & bus" och träffade några kompisar! Efter det sov båda grabbarna och sen har vi handlat, grabbarna har ätit middag och nu sover dom...

Vår hemmagjorda pizza är i ugnen och vi ska lite senare kika på skräckfilm :)

Natti natti! 


Tillägg till förra inlägget!!!

Alltså så har det ändrats sen vi pratat med S att han inte får vara vaken på natten :) Han sover alltså nu heeeela nätter! "Peppar peppar ta i trä"


111028. Fredagsmys!

Måste börja inlägget med att de här två föräldrarna har fått sova TVÅ hela nätter utan att nått av barnen har vaknat. Sylvester har ju alltid sovit super dåligt och vi har varit så dumma så vi har gett honom välling för att han ska somna om och det har ju blivit hans "napp". Clinton har sovit väldigt bra och då kände vi att nej, om bebisen sover bättre än den stora killen så är nått fel. Vi pratade med Sylvester om att han inte får skrika på natten och han får inte välling, några nätter har varit sjuuuukt jobbiga så vi har varit väldigt trötta. Hoppas det håller i sig! Clinton har sovit hos oss några nätter och han slåss och fäktas på natten så många timmars sömn har det inte varit, men hoppas det nu håller i sig!

Dagen har varit mysig. Fredagar är jätte mysiga om det inte är så mycket bråk, och det var ett tag sen :) Vi har varit på öppnis. Syssi har varit prinsessa och enhörning och pysslat med lera :) Sen gick vi hem och åt lunch som Crabban bjöd på. När vi alla hade ätit sov alla barnen :) På eftermiddagen har vi tittat på Fiffi, spelat på iphonen och bara väntat på bästa pappan :)

Nu sover barnen och Jocke är och köper hämtmat. Älskar fredagar!

Natti natti! 


111027. Stolta!

Idag har vi varit hos mamma. Clinton har lekt på golvet och är SÅ sugen på att börja krypa nu... Vi får se när det släpper :)

Sylvester är ju nu blöjfri på dagarna hemma, men på dagis har vi inte pottränat än, men idag blev premiären! Dom brukar alltid vara ute direkt när jag lämnar honom och då känns det inte bra att han inte har blöja för då tror jag att han skulle glömma av sig, men idag firade dom nallens dag och hade nallefest så då var dom inne. Då passade jag på! Blöjan åkte av och jag berättade högt och tydligt för alla fröknar att nu har Sylvester ingen blöja och kommer kissa på pottan (dom vet ju det, men ville bara vara tydlig för Sylvesters skull). Jocke följde med och hämtade Syssi för idag var det utvecklingssamtal. Sylvester är så duktig på dagis och verkar trivas toppen bra! Det är så bra dagis och pedagogerna är toppen! Och så fick vi reda på hur det gick utan blöja... Toppen! Det hade inte hänt någon olycka och han hade kissat två gånger på pottan, det firade vi med glass!! Vi är så stolta...

Nu ska jag sova, kram på er!


111026. BVC, öppnis och ingen Sylvester!

Idag så har vi varit på bvc och vägg i vägg ligger Öppna förskolan så jag och Helena har hängt där idag. Clinton blev godkänd och han vägde 9040 gr och var 74 cm lång :)

Idag så hämtade mamma Sylvester på dagis. Dom pysslade med trolldeg, lade pussel och spelade spel. Mamma och Tomas lämnade Sylvester här och när dom gick började han grina... :(

Kram på er!


111023. Base putte!

Rubriken betyder Bamse pussel! Han är super duktig på att lägga det, 12 bitar som han klarar alldeles själv :)


111017 -111022 Diverse bilder!

Blogg appen har inte funkat som det ska så därför har det varit dåligt med inlägg :( I veckan har vi varit hos mamma och Thomas som har kommit hem från sin utlandsresa, Martina och Clinton hade puss och kramkalas!

Sylvester har ritat Clinton :)

Clinton har fått en ny bilbarnstol.

Vi har varit i Stinsen och käkat middag med Martina, Lilly och Crabban. Där var det glasstime och vi kikade på dans.

I fredags var vi på Kyrkans öppna förskola, den vanliga öppna förskolan var stängd. Det var ingen hit alltså... Inte min stil alls! Tacka vetja vår vanliga öppna förskola!

Aaa, det är det vi har gjort i veckan. Hmm... Helena och Luna har varit här en del och vi har gjort massa barnmat som har gått hem :)

Bilderna kommer inte i den ordningen som jag laddar upp dom tyvärr, men ni förstår nog till vilket stycke dom passar till :)

Kram på er!


111014. Fredag!

I fredags var vi på öppna förskolan i vanlig ordning. :) Helena var där med Idun och Luna. Crabban var också där med Lilly.

Vi fikade, sjöng och käkade lunch sen var det dags att gå hem. Sylvester somnade aldrig, men låg ändå i sin vagn och vilade...

På eftermiddagen fixade vi mest hemma och Sylvester kollade lite på datorn. När Jocke kom hem var det middag för små grabbarna och jag och Jocke käkade hämtmat och kikade på Idol. :)

Kram!


111013. Lunch hos Helena!

I torsdags tog jag och Clinton en sväng till Helena. Vi snackade som vanligt på :) Clinton lekte med Lunas leksaker.

Vi åkte hem på eftermiddagskvisten och hämtade Sylvester. Det var så kallt och blåsigt så vi var hemma och lekte och sjöng, på bilden ser ni att vi sjunger till "hajarna".

Sen är det också en bild på mig och Herr C!

Kram!

P.s Det blir lite knasiga nu när jag bloggar via mobilen med bilderna, det blir dubbletter ibland. Hoppas det snart fixas från blogg.se


111007. Fredag!

I fredags så var vi på öppna förskolan på förmiddagen och åt lunch, sen gick vi hem och Sylvester skulle sova men det gick inge vidare :( Han kunde inte somna så vi bakade istället! Det är gott att smaka på smeten.

Sen kom Jocke hem och då blev det dans till Mora Träsk! Clinton han är alltid lika glad...

Kram!


111006. Torsdag!

På dagis har dom fått nya uteleksaker, ett får bland annat :) När vi kom hem fick Syssi paket av mig. Han fick ett eget paraply! Tyckte han mycket om! Sen har vi pysslat och Clinton har tittat på :)

Jocke har varit på galej med sitt jobb ikväll så Sara, min kära vän, kom över på middag. Vi har som vanligt pratat massor :) Tycker om min Sara! Nu är det dags att sova för imorgon är det fredag och det betyder att Sylvester är hemma med oss :)

Kram


111005. Middag hos Carro med familj :)

På dagen idag skulle vi träffa Anna, men när jag och Clinton var där vi skulle träffas så ringde Anna och hade fått stopp på bilen, så hon kom aldrig :( Jag kunde ju inte vara hemma idag för vi har ju städning på onsdagar, men det här var sista onsdagen. Det blir för dyrt, bättre att spara pengarna istället!

Ikväll var vi bjudna på middag hos Carro, Ronnie, Vendela och Novalie. Äntligen fick vi träffas! Vi pratade en del i stimmet om USA. :) Snart är det ju dags att åka dit. Här kommer lite bilder från kvällen.

Kram!


111004. Bröllopsdag!

I dag har jag och Jocke varit gifta i tre år :) Älskar min man!

I morse så kom jag in i köket och då stod herr Dahl som första bilden visar... Han skulle ha "välling" till sin docka :)

När jag skulle lämna Syssi idag på dagis så sa han, så fort vi hade gått igenom grindarna till dagis, "gick mamma". Jaha, då gick mamma! Haha! Så kul när han börjar prata så mycket.

Clinton sover en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen och så glad som bild två visar är han alltid när han vaknar!

Jag är fortfarande lite förkyld så jag och Clinton har varit hemma idag. På eftermiddagen så hämtade vi Syssi och vi kastade löv på hemvägen!

På bild fyra ser ni syskonkärlek!

Eftersom vi har bröllopsdag idag så åt vi god middag efter att barnen lagt sig och jag fick present... Sååå fina! Tack mitt hjärta!

Kram!


111003. Hemma dag!

Idag har jag lämnat Syssi på dagis och efter det bara tagit det lugnt. Har nästintill tappat rösten... Det är ju verkligen skillnad på att ta hand om en stor kille jämfört med en liten :) Clinton är nöjd bara jag tittar på honom! Han har tittat på när jag har fixat med tvätten :)

Clinton tränar nu för att börja krypa som ni kan se...

Vi gick och hämtade Syssi på eftermiddagen och vi lekte lite i hans rum och sen var det dags att fixa middagen. Efter Jocke hade kommit hem och vi hade käkat åkte jag en sväng SJÄLV till Stinsen. Sköööönt! Nu sitter vi i soffan och tittar på tv och tar det lugnt :)

Kram!


111001-111002. Helgen!

Jocke åkte till Jönköping i helgen för att fira sin syster. Hennes man hade ordnat en överrasknings fest! Jocke åkte på lördag morgon och på förmiddagen kom Fredrica och Theodor på lunch. Båda grabbarna sov samtidigt, vilket är skönt! :) Clinton har ju fått två tänder nere och börjar nu få två uppe! Man märker på honom att det gör ont i munnen och han drägglar nått sjukt mycket!

På kvällen gick vi och köpte godis till Sylvesters stora lycka. Vi åt det och tittade på pippi! :)

I söndags så åkte vi på Sylvesters dans vilket var lite för mycket kanske. Jag har ju varit väldigt förkyld, eller är fortfarande så det var lite tungt, men, men... Maria kom över på lunch och Jocke kom vid tolv tiden :) Brandkåren hade öppet hus så grabbarna åkte tid och jag fick vila :) Mysig helg har det varit, men lite kämpigt om jag ska vara ärlig... Ny vecka, nya tag!

Kram på er!


110930 Fredag!

På fredagar är ju Sylvester hemma och på förmiddagen var vi på öppna förskolan och åt pannkakor! Vi lekte massor och hade det roligt!

När båda hade sovit så bakade vi kola kakor :)

Kram på er och hoppas ni får en trevlig helg!


RSS 2.0