131029. Linas och hjärtsystem...

I går kom Linas matkasse. Menyn ser okej ut, hoppas vi blir överraskade!

Maten idag blev fyllda bifftomater med köttfärsröra med pasta och "rufsig morotssallad". :)


Vid middagsbordet är det lite svårt för våra grabbar att sitta stilla och äta sin mat utan bråk och tjafs. Det blir lätt då en stressad matstund för mamman och pappan och för alla för den delen. Så nu, efter Jockes förslag har vi ett hjärtsystem. Det innebär att sitter man stilla vid maten, prövar den nya maten (Sylvester är ju ingen favorit av Linas matkasse, men behöver inte äta upp om man nu inte skulle gilla det) och är trevlig vid matbordet så får man ett hjärta. Hjärtat får man klistra under sitt namn. 


När man har 10 hjärtan så får man göra något roligt. Köpa en glass eller någon liten leksak. Och när vi har massa hjärtan så blir det bio. Grabbarna tyckte det var en fin fin idé så till middagen idag fick dom en varsit hjärta (fast det var Väääldigt nära att C inte fick något).

Vi får se hur det fungerar i framtiden.

I morgon är det höstmaskerad så grabbarna fick en varsin utkläddnad. S fick en spindel dräkt och C en pumpa dräkt. 




Kram!


131028. Planeringsdag på dagis

Jocke tillbringade måndagen med S och C då dagis var stängt för planeringsdag. Dom har haft fika i en lekpark, pysslat, lekt och haft en mysdag med andra ord...

Jocke smsade den här bilden till mig


"Pappa, får jag hälla på flingor?"

Ja, säger Jocke och vänder bort ryggen... Ja, så kan det gå!

Kram! ❤

131026 - 131027. Middag, brunch och lek.

Ååå, vad skönt det har varit med helg. Ligga och dra sig på morgonen, äta frukost länge och ingen stress. På lördagskvällen var det dags för mig att ha tjejmiddag för mina kompisar från lågstadiet. Sylvester och Jocke åkte och handlade till mig på förmiddagen. Jag och Clinton var hemma och städade lite. Jocke och barnen sov hos mamma.

Dom gick på en mysig promenad.



Och fick bada bubbelbad och rita.

Dom hade haft det så bra! 

Mina tjejkompisar kom vid sex, vi åt trerätters. Till förrätt tortellinisoppa. Till varmrätt, limelaxpasta och till efterrätt, hallon i botten på ett glas sedan kesella vanilj och på toppen krossade digestive kex. Allt var väldigt gott! Lena och Karin sov över. Vi hade en toppen kväll!




På söndagen åt vi brunch med hela släkten från min sida. Det var så där. Lekrummet som lockade för barnen var en trappa ner så när barnen hade ätit så ville dom ner dit. Jocke och jag följde med dom och där var det stimmigt kan jag lova. Dom andra satt där uppe och pratade för vid lekrummet gick det inte. Vi kände att det var inget vidare umgänge med familjen så vi åkte hem. Maten var så där, nästan 600 kr för lite pannkakor, smoothie, pasta och hamburgare. Så nej, inte dit någon mer gång. Det är ju lättare sen när barnen kan sticka iväg en trappa ner själv, men jag känner mig livrädd att dom ska komma bort. Vi åkte hem och lekte med Jockes gamla leksaker istället :)




En mycket bra helg. ❤

Kram! ❤

131025. Sylvesters pyssel på jobbet.

Av Sylvester fick jag pärlplatta och en teckning med två kaniner som han ville att jag skulle ha på jobbet. Jag tog då bild på det så han fick se hur det såg ut.





Han tyckte det blev jätte fint! Tack min älskade unge! ❤

Kram! ❤

131021. Bästa kompisar!

Ja, när vi köpte marsvinen för ca 3 månader sedan var Clinton livrädd för dom. På sin höjd vågade han klappa med fingertoppen på marsvinets huvud.

Nu är han så modig! Dom har blivit bästa vänner ❤






Kram ❤

131019 - 131020. Äntligen helg!

Äntligen helg, fast i skrivande stund är det måndag och helgen går alldeles för fort, tyvärr... Men här kommer lite bilder från helgen.

Jocke och Sylvester har krattat löv.




På lördagen åkte vi och köpte en ny efterlängtad kaffekokare. Den vi nu har hade gjort sitt så nu var det dags för en ny. Det blev en moccamaster. Clinton gillade kartongen och mamman och pappan ÄLSKAR den nya maskinen, gott kaffe blir det!


Middagen tillbringades på Jensen. Mycket gott och det är mysigt att äta på restaurang med familjen.



När vi kom hem tittade vi alla på film och åt godis och ostbågar.

På söndagen var det dans för Clinton. Jocke följde med honom för jag hade så jäkla ont i min tand, eller egentligen inte tanden utan i tandköttet vid visdomstanden. Jag och Sylvester städade under tiden dom var borta. 

På eftermiddagen var det simning för Sylvester och jag och Clinton var hemma och myste. 

Nu är det måndag och jobb som gäller. När jag har hämtat gullungarna så ska vi bara mysa och leka! 

Kram! ❤


131017. Torsdag!

Dagen har varit som vanligt. Men jag har varit så trött! Höstvädret gör mig trött! Längtar redan till sommaren... Bara 7 månader kvar. 

Middagen ikväll var detta:


Fiskbiffar med potatis, ärtor, broccoli och en super god sås med bland annat räkor i som inte kom med på bild. Barnen gillade det här så den här rätten gör vi någon mer gång. 

I posten fick jag det här :)


Tack HM! ❤ Det lönar sig att handla hos er...

Kram! ❤

131016. Middag hos mamma och Thomas!

Vi har ikväll varit på middag hos mamma och Thomas. Jag och barnen åkte dit efter dagis och Jocke kom lite senare. Vi åt så gott, beuf bourgone (om det stavas så vet jag inte :)) Jag fick matlåda med mig så min lunch i morgon blir gottigott!


Barnen trivs hemma hos Mormor, det märks. Dom tar för sig och vet vart allt finns. 




Nu är vi hemma och barnen somnade bums! På dagis idag har det varit fotografering, så grabbarna var finklädda med skjorta. Hoppas nu bilderna blir bra! Om ca 2 veckor får vi reda på det. Håll tummarna!

Kram! ❤

131015. Linas matkasse

Hej hallå! För en månad sedan bestämde vi oss för att pröva på Linas matkasse. Vi hade det för ca två år sedan och då hade dom inte barnkassen som dom nu har. Det är den kassen vi får varannan vecka. I måndags kom kassen och den första maträtter vi lagade var Mc'n cheese.


Det var bara Jocke som åt det för jag träffade Carro och åt med henne. Barnen fick makaroner och korv. Sylvester sa nämligen tidigare i veckan så här: "Mamma, måste vi hela tiden äta så konstig mat!?" Stackars unge! Så då fick dom "vanlig" mat. ;)


Jocke tyckte det var gott och kan tänka sig att äta det igen.

Kram! ❤

131013. Härlig höst dag!

Grabbarna vaknade sju, skönt att få sova lite längre :) Jag gjorde frukosten idag och det blev pannkakor till barnen och äggröra till Jocke, själv åt jag macka och kaffe :)

Vid nio på söndagsmorgonen är det dans för Clinton. Funky kidz. Mycket roligt och han är super duktig. Det är jag och Clinton som dansar. Här är en bild från förra veckan då vi fick träffa Björnen Funky.


Efter dansen åkte vi och handlade. Sedan hem och äta lunch. Clinton sov och sedan har vi varit ute och höst fixat i trädgården. 




Vid tre var det dags för Sylvesters simning som Jocke alltid följer med på. Jag och Clinton cyklade till lekparken. Där tog vi oss en kanelbulle fika innan vi cyklade hem.


Det blev hemmagjord pizza till middag framför tvn till filmen pinochio (stavas det så?). Nu sover snart grabbarna och vi ska kolla film och njuta av söndags kvällen ❤

Kram! ❤

131012. Naturhistoriska museumet!

Ja, det blev ett besök där på eftermiddagen. Vi såg utställning om människan, dinosaurier, kroppen och massa djur. Vi hade det jätte kul och vi alla gillade att gå runt och titta. På slutet tog vi en fika. 

På kvällen åt vi god mat, fläskfilé och risotto. Mums! 

Ikväll blir det film och godis :)

Kram! ❤








131012. Nya tag!

Nu får det vara dags att blogga lite igen, det var ett tag sen. 

Jag börjar att skriva från vad som händer framåt i tiden och inte så mycket som hänt, men Mallis resan måste jag visa bilder i från så klart :)

Här sitter vi och väntar på att planet ska lyfta. Vi var förväntansfulla! Klockan 1
03.30 gick vi upp...


När vi kom fram på eftermiddagen, efter att killarna hade varit så duktiga att flyga och åka transfer bussen, så var det så klart dags att bada! 



Vi har solat...



... badat...



... ätit gott...



... tränat...



... ridit...


... träffat björnarna Isodor, Bum Bum och Tvättis.


På kvällarna var det show för barnen och lite senare för vuxna. Vi uppskattade det väldigt mycket, stora som små!


Det bästa av allt var nog att få krama Lollo och Bernie!


Resan var så bra! Vi är alla super nöjda!

Kram! ❤

RSS 2.0